Topkapı Üniversitesi Lisansüstü Eğitim

Günümüzde, İnternet’in de hızla gelişmesi ve hem bireysel hem de kurumsal anlamda artan kullanımı ve sağladığı imkanlarla birlikte, bilgisayar ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, Endüstri 4.0 yaklaşımı ve bu kapsamda büyük veri analitiği, yapay zeka, makine öğrenmesi, sanal gerçeklik, arttıtılmış gerçeklik, siber güvenlik, nesnelerin interneti, bulut bilişim, blok zinciri, dronlar, mobil cihazlar ve bunların farklı türevleri günümüzde hemen her sektörde şirketlerin ve kurumların tüm faaliyetlerini derinden etkilemektedir....Tüm bunların yanında, rekabetin küresel boyutlara taşındığı günümüzde, pandeminin de olumsuz etkisiyle, işletmeler önce varlıklarını devam ettirmek, sonra da rekabetçi konumlarını sürdürmek için, tüm iş süreçlerini bütüncül bir bakış açısıyla, verimli ve etkin bir şekilde yürütmek zorundadırlar. Bu amaca yönelik olarak, işletmelere bu anlamda avantaj kazandıracak ve rekabet üstünlüğü sağlayacak olan Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri, Müşteri İlişkileri Sistemleri, Karar Destek Sistemleri, İş Zekası ve Analitiği, Süreç Yönetimi ve Sosyal Medya Yönetimi gibi araçlar da kritik öneme sahip olmaktadır. Hem ülkemizde hem de dünyada yapılan tüm araştırmalar göstermektedir ki, tüm bu teknolojk gelişmelere adapte olabilmek ve yeni iş dünyasında yer alabilmek için, hem iş hayatında hem de akademik dünyada geleceğin en önemli 10 alanından biri olarak gösterilen Yönetim Bilişim Sistemlerinde, orta ve uzun vadede oldukça fazla sayıda uzman personele ihtiyaç duyulacaktır. Ancak, bu kadar hızlı bir şekilde gelişmekte olan Yönetim Bilişim Sistemleri alanında 2021 yılı itibariyle Türkiye’de sadece İstanbul Topkapı Üniversitesinin de içinde bulunduğu yaklaşık 50 üniversitede lisans öğrenimi sunulmaktadır. Bu alandaki yüksek lisans ve doktora programı sayısı ise çok daha azdır. Bunun en önemli sebebi ise, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yetişmiş akademik personel sayısının azlığıdır. Dolayısıyla, yakın gelecekte Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yetişmiş uzman personele, akademisyenlere ve araştırmacılara ihtiyaç duyulmaktadır. Önerilen Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans programının amacı, lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak güçlü bir altyapı ile donanmış, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar yapabilecek, kendine güvenen, yeni gelişmeleri takip edebilen araştırmacılar ve uzmanlar yetiştirmek olacaktır. Yüksek Öğretimin temel amaçları çerçevesinde, hızla gelişmekte olan Bilişim Sistemleri ve Yönetiminin alt alanlarını, yöntemlerini, araçlarını ve yaklaşımlarını uzmanlık düzeyinde kavrayabilen bir araştırmacı profili oluşturmak hedeflenmektedir. Bu programda, her biri alanında uzman ve tecrübeli üst düzey akademisyenlerin katkı ve yönlendirmeleriyle, konusuna hakim, yenilikçi düşünebilen, çalışma yöntem ve disiplini kazanmış, çözüm üretebilen ve sadece Türkiye değil yurtdışında da başarılı olabilecek temele sahip uzman mezunlar ve araştırmacıların yetiştirilmesi öngörülmektedir. Programdan mezun olacak öğrenciler diğer üniversitelerin ilgili bölümlerinde doktora düzeyinde lisansüstü eğitim alarak akademik çalışma yapabilecek, akademisyen olarak görev yapabilecek, ayrıca özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili alanlarda uzman olarak istihdam edilebilecek düzeyde mezun edileceklerdir. Bu sayede, ülkemizde orta ve uzun vadede yaşanacak akademik ve uzman personel açığının kapatılması yönünde bir katkı sağlanacağı değerlendirilmektedir. * Program Kazlıçeşme yerleşkesindedir.

Neden Topkapı Üniversitesi?

Eğitim-öğretim süreçlerini sektör deneyimine sahip, alanında uzman, yeniliklere açık, ulusal ve uluslararası yayınlara sahip akademik kadro sürdürmektedir.

Altunizade, Kazlıçeşme, Balat, Şişli, Levent ve Yenibosna Yerleşkelerinde toplam 110 bin metrekareyi aşkın fiziki olanaklarıyla uluslararası eğitim-öğretim ortamı sunulmaktadır.

300 yıla yakın tarihi geçmişi ile kültürlerarası bir ortam sunan Kazlıçeşme Yerleşkesi, 25 bini açık 50 bin metrekarelik alanda, yeşil alanları, spor salonları, kafeteryaları, laboratuvar ve uygulama alanları, şehrin tüm merkezlerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Kariyer ve Staj Merkezi aracılığıyla sağlanan istihdam ve staj olanaklarının yanı sıra Kırmızı Holding çatısı altında olan başta Doğa Sigorta, Doğa Hospital gibi sektörün öncü kurumları olmak üzere, tüm şirketler ve dost kuruluşlarda öğrencilerimize önemli kariyer iş birlikleri sunulmaktadır. Akademik yıl süresince iş dünyasının önemli isimleri yerleşkelerimizde düzenlenen konferans, seminer, panel gibi etkinliklerde deneyim paylaşımlarında bulunmaktadır.

Girişimcilik ve Kuluçka Merkezinde fikirlerini işe dönüştüren öğrenciler, akademik destek, sektör iş birlikleri ve hibelerle projelerini hayata geçirme olanağı ele etmektedir.