Pazarlama İletişimi (Tezli)
- Ana Sayfa
- Pazarlama İletişimi (Tezli)
Topkapı Üniversitesi Lisansüstü Eğitim
Tezli olarak yürütülen Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı’nda reklam, halkla ilişkiler, pazarlama, marka ve sponsorluk yönetimi gibi alanlarda kuramsal temellere dayalı, uygulama ağırlıklı bir eğitim modeli benimsenmiştir. Programda; çağdaş pazarlama yaklaşımlarına hakim, tüketici ihtiyaçlarını ve pazar koşullarını doğru ve zamanında analiz edebilen, pazarlama iletişimde yaratıcı sürece yön verebilen, sosyal sorumluluk projeleri geliştirebilen,...teknolojinin, iletişim, ikna ve gündelik yaşam arasındaki ilişkisini marka konumlandırması ekseninde yorumlayıp, yaratıcı stratejileri uygulamaya geçirebilen, kurumsal iletişimin organizasyon şemasındaki yeri ve önemini bilen, stratejik medya planlaması ve sponsorluk yönetimlerinde yetkin, aynı zamanda etik değerlere önem veren, analitik düşünme ve araştırma yetenekleri üst düzeyde olan, hem sektörün, hem de akademi dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte insan kaynakları yetiştirmek hedeflenmektedir. Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı’nda zorunlu derslerin yanı sıra, seçimlik ders havuzundan alabilecekleri derslerle birlikte, öğrencilerimize, belirledikleri uzmanlık alanlarında kendilerini geliştirme olanağı sunulmaktadır. Uygulamalı ders imkanları ile edindikleri teorik bilgilerini, sektörel ölçekte pratiğe yansıtmalarına olanak sağlanmaktadır. Tezli Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı 4 yarıyıllık bir programdır. Öğrenciler ilk iki yarıyılda minimum 60 AKTS çalışma yükü içeren dersler alıp, son iki yarıyılda dijital kültür, yönetişim, tüketim kültürü, pazarlama ve yaratıcı iletişim gibi temel başlıklarda araştırmaya dayalı bir tez yapmakla yükümlüdürler. Programa girebilmek için dört yıllık bir üniversiteden lisans düzeyinde mezun olmak ve ilgili puan türünde en az 55 ALES puanı almak ön koşuldur. Tezli yüksek lisans programlarımızdan mezun olanlar; kamu ve özel sektör kuruluşlarında marka yöneticisi, müşteri temsilcisi, insan kaynakları uzmanı, iletişim danışmanı, halkla ilişkiler uzmanı, kurumsal iletişim yöneticisi gibi pozisyonlarda görev alabilirler. Tezli programdan mezun olanlar aynı zamanda, akademik kariyerlerine devam edebilirler. Akademi ve sektör birlikteliğinde, marka yaratma ve yönetme becerilerinin kazandırılmasını hedefleyen Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı’nda, “Yaratıcı iletişim sürecinde, bakmakla, görmek arasındaki farkı yaşatmak” amaçlanmaktadır. * Program Kazlıçeşme yerleşkesindedir.
- Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: Lisans mezuniyet not ortalaması minimum 00 olmalıdır.
- Başvuru Alınacak Lisans Mezuniyet Alanları: Herhangi bir 4 yıllık örgün ya da uzaktan eğitim veren bölümlerinden lisans düzeyindemezun olanlar başvurabilir.
- Bilimsel Hazırlık Koşulu: Bilimsel hazırlık bulunmamaktadır.
- ALES: ALES puanı en az 55 puan olmak koşulu ile EA (Eşit Ağırlık), SÖZ (Sözel) veya SAY(Sayısal) türünde aldığı puan tercih
- Yabancı Dil: Yabancı dil koşulu aranmamaktadır.
- Portfolyo: Özgeçmiş sunulmalıdır.
- Değerlendirme Ölçüt ve Oranları: Aday, mülakat puanının yanı sıra ALES puanı ve Lisans Mezuniyet Genel Not Ortalaması iledeğerlendirilecektir. Bu değerlendirme kriterlerinin yüzdelik oranı Lisans Ortalaması %10, ALES %50 ve Mülakat %40 şeklindedir.
Kesin kayıt bilgileri için mutlaka üniversitenin ilgili web sayfalarından güncel duyuruları takip ediniz.
1.Online başvuru sisteminden alınan kesin kayıt formu çıktısı.
2.Diploma: Yüksek lisans adayları için 4 yıllık lisans diplomasının aslı veya noter tasdikli fotokopisi.
3. Başarı Durum Belgesi (Transkript): Aslı veya Noter tasdiklisi ya da mezun olunan üniversite onaylısı.
4. ALES Sonuç Belgesi: ALES, GMAT veya GRE sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda istenmez)
5. Askerlik Durum Belgesi
6. e-Devlet sisteminden alınan ikametgâh belgesi.
7. e-Devlet sisteminden alınan adli sicil belgesi.
8. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.
9. Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet fotoğraf
Prof. Dr. Barış Bulunmaz
Doç. Dr. İhsan Uğur Delikanlı
Dr. Öğr. Üyesi Bahar Akın
Dr. Öğr. Üyesi Selime Büyükgöze
Dr. Öğr. Üyesi Nur Esra Atmaca Durum
Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Güven
Dr. Öğr. Üyesi Aziz Tamer Güler
Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Avunduk
Bölümler | Peşin & 5 Taksit | 6-7-8-9 Taksitli Ücret | |||
Pazarlama İletişimi (Tezli) | 125.000₺ | 137.500₺ |
Neden Topkapı Üniversitesi?
Eğitim-öğretim süreçlerini sektör deneyimine sahip, alanında uzman, yeniliklere açık, ulusal ve uluslararası yayınlara sahip akademik kadro sürdürmektedir.
Altunizade, Kazlıçeşme, Balat, Şişli, Levent ve Yenibosna Yerleşkelerinde toplam 110 bin metrekareyi aşkın fiziki olanaklarıyla uluslararası eğitim-öğretim ortamı sunulmaktadır.
300 yıla yakın tarihi geçmişi ile kültürlerarası bir ortam sunan Kazlıçeşme Yerleşkesi, 25 bini açık 50 bin metrekarelik alanda, yeşil alanları, spor salonları, kafeteryaları, laboratuvar ve uygulama alanları, şehrin tüm merkezlerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Girişimcilik ve Kuluçka Merkezinde fikirlerini işe dönüştüren öğrenciler, akademik destek, sektör iş birlikleri ve hibelerle projelerini hayata geçirme olanağı ele etmektedir.